7 artikel(en)
Van laag naar hoog sorteren
7 artikel(en)
Van laag naar hoog sorteren

Kroonluchters

Geen enkele lamp zorgt voor meer wauw-effect als een kroonluchter. Een kroonluchter staat garant voor een bijzonder kleurenspel en verspreid een heerlijk gevoel van luxe en elegantie. Het is een ware eyecatcher die tegenwoordig in heel veel vormen verkrijgbaar is en dus past bij elk soort interieur.

Wij bieden kwalitatief hoogstaande kroonluchters in diverse stijlen. Goede service staat bij ons familiebedrijf hoog in het vaandel. Wij helpen u dan ook meer dan graag bij de aanschaf van deze bijzondere blikvanger.

De geschiedenis van de kroonluchter

De geschiedenis van de kroonluchter gaat eeuwen terug. De eerste met kristal versierde kaarsluchters dateren zelfs uit de dertiende eeuw. Vooral Frankrijk en Engeland stonden bekend om de uitbundig versierde kroonluchters met veel glanzend chroom, glas en kristal (denk aan de kroonluchters uit het paleis van Versailles). De eerste kroonluchters in Nederland hadden van oudsher een veel soberder karakter. Deze zogenaamde ‘Dutch chandelier’ stamt uit de vijftiende eeuw, werd gemaakt van messing of brons en was te herkennen aan de vier of vijf S-vormige armen.

Tegenwoordig zijn de kroonluchters bekend door heel de wereld. Ieder land heeft wel een of meerdere favoriete kroonluchters. Dat is ook terug te zien in de vele verschillende vormen, materialen en groten kroonluchters die de afgelopen tijd zijn gepasseerd.

Welke kroonluchter past bij u?

Door de grote diversiteit aan kroonluchters kan het lastig zijn om uw gewenste kroonluchter te vinden. Waar voorheen de standaard ingrediënten van een kroonluchter klassieke kristallen, glanzend chroom en sierlijke armatuur was, zijn er tegenwoordige vele verschillende nieuwe varianten naar voren gekomen zoals vierkante, ovale of strakke kroonluchters. Uiteraard behoren al deze verschillende variaties van kroonluchters tot ons assortiment.

Afhankelijk van uw interieur kunt u de juiste keuze maken voor het aanschaffen van een kroonluchter. Denk hierbij aan een industriële, landelijke of klassieke look. Heeft u de juiste kroonluchter gevonden dan kunt u nog een stap verder gaan. Buiten de standaard chroom of goud verkrijgbare kroonluchters, hebben wij ook verschillende zwarte, zacht grijze en witte kroonluchters. Ideaal om uw interieur helemaal kloppend te maken. We zeiden het al, er zijn bijzonder veel mogelijkheden.

Binnen welke interieurs passen kroonluchters?

Waar in de geschiedenis de kroonluchters alleen voor de rijke mensen waren weggelegd, zijn de kroonluchters van Casa-Bella voor bijna iedereen toegankelijk. Belangrijk hierbij is wel dat de kroonluchter goed bij uw interieur past. Zoals in het begin al verteld werd, is een kroonluchter een echte eyecatcher. Dit betekend dat de kroonluchter ook de juiste aandacht moet krijgen die het verdiend.

Om iedere kroonluchter de juiste aandacht geven, hierbij wat tips:

  1. Wanneer u een strak interieur heeft, is het mooi om deze te combineren met een strakke kroonluchter met kap. Deze combineert de sierlijke uitstraling van de klassieke kroonluchter met een vleugje glamour. Dit zorgt voor een schitterend effect.
  2. Heeft u een mooie open ruimte, zoals een grote gang of kamer met hoog plafond, dan is het mooi om gebruik te maken van de klassieke kroonluchter. Hierbij gaat de regel ‘less is more’ niet op, daarmee bedoelen wij: des te meer lampjes des te sierlijker en opvallender de kroonluchter! Dit geldt tevens ook voor een klassieke inrichting.
  3. Heeft u een moderne inrichting, dan is het leuk om ook gebruik te maken van een moderne kroonluchter. Denk hierbij verder dan het standaard ‘kaarsje en steentjes’ model, maar kies voor een wat gewaagdere kroonluchter. Dit kan simpelweg al door een ander formaat, vorm of model te kiezen.

Waar moet u op letten bij het kopen van een kroonluchter?

Door de betaalbare prijs van onze kroonluchters en het grote aanbod, is het haast onmogelijk om géén geschikt model te vinden. Echter, is het kopen en plaatsen van een kroonluchter niet zo gemakkelijk als bij de meeste andere lampen. De kroonluchter blijft namelijk wel de uitstraling van statussymbool houden. Hierom is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht voor het aankopen van een kroonluchter. Hierbij is het formaat van de kroonluchter het grootste struikelblok.

In het ideale geval komen kroonluchters in grote ruimtes met een hoog plafond het beste tot hun recht. Let dus goed op de hoogte van uw ruimte voordat u een kroonluchter aanschaft. Wanneer deze te dicht tegen het plafond aanhangt, verliest het al zijn charme. Eveneens is het vervelend wanneer een kroonluchter te laag hangt aangezien dit kan worden ervaren als hinderend en het zicht in de kamer kan hierdoor worden verstoord. Het formaat van de kroonluchter moet dus aansluiten bij de ruimte waar deze geplaatst wordt.

Heeft u binnen uw beschikbare ruimtes geen hoge plafonds? Dan kan het interessant zijn om een kijkje te nemen binnen onze collectie staande kroonluchters met kap of onze staande collectie kroonluchters zonder kap. Deze lampen behouden de imposante look, maar zijn door middel van de voet eenvoudiger te plaatsen.

Hulp nodig?

Bent u aan het overwegen om een kroonluchter aan te schaffen, maar weet u niet goed of deze daadwerkelijk bij uw interieur of hoogte van het plafond past? Neem dan contact op met onze deskundige medewerkers, zij zijn telefonisch bereikbaar voor interieur advies of alle andere vragen over onze producten. De helpdesk is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 en bereikbaar op +31 (0) 252 349 163. Wilt u liever mailen (om bijvoorbeeld foto’s toe te voegen), dan kunt u vrijblijvend een mail sturen naar info@casa-bella.nl.