Showing 1 to 36 of 43 total
Van laag naar hoog sorteren
 1. 1
 2. 2
Showing 1 to 36 of 43 total
Van laag naar hoog sorteren
 1. 1
 2. 2

Plafonnieres

Plafonnieres komen steeds meer terug in de bestaande interieurtrends. Waar voorheen een plafonniere voornamelijk terug te vinden was op de badkamer of bij het toilet, worden er momenteel steeds meer verschillende plafonnieres gemaakt die ook als echte eyecatcher in een andere ruimte kan hangen. Door de vele verschillende soorten plafonnieres, wordt deze lamp bestempeld als eyecatcher en subtiele lamp tegelijkertijd. Bent u benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? Dan bent u bij Casa Bella precies aan het juiste adres.

Wij bieden kwalitatief hoogstaande plafonnieres in diverse stijlen. Goede service staat bij ons familiebedrijf hoog in het vaandel. Wij helpen u dan ook meer dan graag bij het vervangen van lelijke peertjes door de mooiste lampen voor uw plafond.

Welke plafonniere past het beste bij mij?

Door de grote diversiteit die er is ontstaan binnen de plafonnieres, is het niet overbodig om een weloverwogen keuze te maken bij de aanschaf.

Allereerst is het goed om te kijken naar uw stijlwensen en inrichting. Is uw interieur strak en modern? Of juist landelijk of romantisch? De beste plafonnieres maken uw interieur echt af. Kies in onze webshop voor stoere, industriële lampen , of juist voor stijlvolle klassieke plafonnieres zoals die van Global. Deze plafonnieres zijn zeer stijlvol afgewerkt met fonkelend kristal.

Tip! Houdt u van bijzonder design? De schitterend vormgegeven plafonnieres van Monza zijn een echte blikvanger voor uw interieur.

Voordelen van een plafonniere

Over het algemeen wordt een plafonniere minder vaak aangeschaft dan een hanglamp. Dit vinden wij erg vreemde aangezien een plafonniere met erg veel voordelen komt. Hieronder hebben wij ze voor u alvast op een rijtje gezet, handig wanneer u uw partner nog moet overtuigen.

 • De plafonniere leent zicht voor verschillende stijlen, van landelijk of modern tot industrieel en klassiek.
 • Een plafonniere kan dienen als statig element in het strakke kamer, of juist als speels element in bijvoorbeeld een ontvangsthal.
 • Binnen huizen met een laag plafond is een plafonniere dé ideale lamp voor een elegante en subtiele lichtbron.
 • De plafonniere is in vele designs en ontwerpen verkrijgbaar waardoor deze goed te combineren is met elk type interieur.
 • Een plafonniere is eenvoudig te bevestigen aan het plafond en neemt geen snoeren of draden met zich mee.
 • Binnen grote ruimtes zorgt de plafonniere ervoor dat de kamer dieper lijkt.
 • Wanneer een plafonniere centraal in de ruimte wordt gehangen, wordt het licht gelijkmatig verdeeld door de gehele ruimte.
 • Voor welke ruimtes is een plafonniere het best geschikt?

  In de meeste gevallen is een plafonniere een kleinere variant van een hanglamp, waarbij geen snoeren of kabels aan te pas komen. Dit betekend dat de plafonniere ideaal te combineren is met lage plafonds of kleine ruimtes. Zo komen plafonnieres goed tot zijn recht bij verlagingen in een huis, in (inloop)kasten of bij smalle gangen. Door dit soort ruimtes te combineren met een mooie plafonniere, krijgt uw ruimte een gezellige sfeer en een duidelijke eyecatcher. Hierdoor kunt u iedere ruimte in uw huis een duidelijke stijl geven.

  Buiten dat plafonnieres het goed doen in een kleine ruimte, kunt u ook gebruik maken van een plafonniere wanneer u uw grotere ruimtes nog meer diepte wilt geven. Door een plafonniere te gebruiken in bijvoorbeeld uw woonkamer, oogt uw kamer gelijk een stuk langer. Bovendien is een plafonniere dé ideale manier om een (lelijke) centraaldoos weg te werken.

  Creatief met plafonnieres

  Ondanks dat een plafonniere, zoals de naam al zegt, aan het plafond hangt. Worden plafonnieres ook steeds vaker als sier- / leeslamp tegen de muur gehangen. Deze vorm van creativiteit kan worden vergroot door een aantal verschillende groten van één plafonniere speels bij elkaar te hangen. Dit gaat natuurlijk niet met iedere plafonniere, maar onze Toscane en Davero collectie lenen zich hier uitmuntend voor.

  Tip bij het aanschaffen van een plafonniere

  Aangezien een plafonniere tegen het plafond aan zit, is het lastig om voor aankoop duidelijk te zien wat de impact van de lamp gaat zijn. Om hier een duidelijker beeld van te krijgen en geen miskoop te doen, is het vooraf interessant om verschillende groten diameters uit te snijden op karton. Door deze op de gewenste plak neer te hangen kunt u wennen aan de verschillende groten en een betere beslissing maken tijdens het aankoopproces.

  Het verschil tussen plafonnieres en plafondlampen

  De meeste mensen zullen zeggen dat er weinig tot geen verschil zit tussen plafonnieres en plafondlampen. Toch zit hier wel degelijk verschil in. Natuurlijk doen wij hier niet zo moeilijk over maar we vinden het wel leuk om dit verschil aan u duidelijk te maken.

  Wanneer men het heeft over een plafonniere, dan wordt er gesproken over een afgevlakte type lamp. Dit type lamp is met een korte voet aan het plafond bevestigd. Voorbeelden van een plafonniere uit onze webshop is de Toscane, Monza en Salerno.

  Wanneer men het heeft over een plafondlamp, dan wordt er gesproken over een lamp type dat aan het plafond hangt. In principe kunnen dit alle soorten lampen zijn (hanglampen, kroonluchters en plafonnieres), maar wij betrekken de Palermo, Milano en Bjorn ook vaak tot het type plafondlamp. Dit omdat deze plafonnieres niet zijn afgevlakt. Deze verschillende lampen soorten hangen namelijk vanuit het plafond omlaag en bevatten dus ook geen snoer.

  Leuk weetje; De Milano is een plafonniere in de vorm van een kroonluchter. Wilt u graag een kroonluchter in uw huis, maar heeft te lagen plafonds hiervoor? Dan is deze lamp dus de ideale manier om toch een kroonluchter op te hangen! Wilt u liever een echte kroonluchter? Bekijk dan ons assortiment in kroonluchters online.

  Hulp nodig?

  Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste plafonnieres voor uw huis? Of heeft u andere vragen? Onze deskundige medewerkers zijn telefonisch bereikbaar voor interieur advies of alle andere vragen over onze producten. De helpdesk is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 en bereikbaar op +31 (0) 252 349 163. Wees gerust onze medewerkers helpen u graag, of u nu over een plafonniere of plafondlamp spreekt. Wilt u liever mailen (om bijvoorbeeld foto’s toe te voegen), dan kunt u vrijblijvend een mail sturen naar info@casa-bella.nl.